Në Prishtinë dështojnë projektet kapitale brenda gjysmës së parë të vitit
Gjatë gjithë gjysmës së parë të këtij viti nga 16 projekte kapitale të parapara nga Komuna e Prishtinës, vetëm për një prej tyre janë shpenzuar afro 50 mijë euro. Drejtoria e Zhvillimit Ekonomik e kryeqytetit ka pasur në buxhet gati 2 milionë euro, dedikuar për këto investime gjatë vitit... Më shumë
Për pesë muaj nga Kosova dolën mbi 111 milionë euro para të gatshme
Niveli i papunësisë së madhe si dhe mungesa e investimeve të huaja nuk janë shqetësimet e vetme për Republikën e Kosovës. Shqetësuese janë statistikat për daljen e parasë së gatshme nga Kosova, e të cilat investohen në vendet e tjera. Këto statistika tejkalojnë shumën e investimeve të huaja të... Më shumë
Ministria e Financave kalon në objekt me qira dhe kjo është arsyeja
Shtimi i numrit të punësuarve në Kryeministri, e ka detyruar Ministrinë e Financave që zyrtarët e disa njësive organizative, të cilët me vite të tëra kanë pasur zyrat në ndërtesën e Qeverisë në sheshin “Skënderbeu”, t’i zhvendos në objekte private. Kjo do t’u kushtojë taksapaguesve kosovarë hiq më pak... Më shumë
Leku forcohet në raport me Euron
Në tregun e këmbimit valutor, leku ka forcuar sot pozitat në këmbim me euron. Ndërsa monedha e gjelbër amerikane ka fituar pikë të mërkurën, në tregun e brendshëm valutor. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan u këmbye me 108.29 lekë ose 0.04 lekë më shumë se... Më shumë
Kosovarët të zhytur në fajde
Kushtet e vështira ekonomike, normat e larta për kredi, mungesa e parave kesh në treg, janë vetëm disa nga arsyet që bizneset dhe qytetarë të ndryshëm, në raste nevoje për mjete materiale, huazojnë para me normë të lartë të interesit, apo si njihen me termin “fajde”, thonë ekspertë për... Më shumë
Pa rritjen e prodhimit vendor, masat mbrojtëse të paefektshme
Vendimi i Qeverisë së Kosovës për vendosjen e taksës për produktet bujqësore që hyjnë në Kosovë dhe më pas heqjen e kësaj takse tregoi se Kosova përballet me mungesë të kapaciteteve prodhuese, thonë përfaqësues të komunitetit të biznesit. Kosova, sipas tyre, vazhdon të këtë një sektor të pa zhvilluar... Më shumë
Numër rekord i regjistrimit të bizneseve për tre muaj në Kosovë
Nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK), prezantuar në raportin “Repertori Statistikor mbi Ndërmarrjet Ekonomike në Kosovë, tremujori i dytë 2018”, janë regjistruar gjithsej 2,636 biznese. Sipas ASK-së, krahasuar me tremujorin e njëjtë të vitit 2017, numri i bizneseve të regjistruara u rrit për 17.8 për... Më shumë
ATK këtë herë me risi në tërheqjen e fituesve me kuponë fiskal
Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar të gjithë qytetarët se numri i përgjithshëm i atyre që kanë aplikuar për tre mujorin e fundit të këtij viti (TM2) me kuponë fiskal është mbi 55 mijë qytetarë. Po ashtu ATK ka bërë të ditur se tërheqja e tyre do të bëhet... Më shumë
Hamza: Kostoja e Projektligjit për Pagat të mos rrezikojë buxhetin
Ministri i Financave (MF), Bedri Hamza, tha se Projektligji për Pagat duhet të jetë i përballueshme për buxhetin e shtetit. Ai tha se nuk është kundër miratimit të tij, por tha se duhet të sigurohet se kostoja e tij nuk e rrezikon stabilitetin makro-fiskal, raporton Ekonomia Online. “Është tentuar... Më shumë
Konkurrenca do të thellojë bashkëpunim me Oden Ekonomike
Kryetari i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës (AKK) Valon Prestreshi, sot është takuar me kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës Berat Rukiqin, më të cilin ka biseduar për thellim të bashkëpunimit. “U dakorduam që t’i bashkërendojmë aktivitetet tona të përbashkëta në funksion të avokimit të ligjit për mbrojtjen e konkurrencës... Më shumë