Përdorimi i sistemit imunitar për të luftuar varësinë Përdorimi i sistemit imunitar për të luftuar varësinë
Sipas hulumtimeve të reja, përdorimi i proteinave specifike që prodhon imuniteti mund të çojë në përmirësime të trajtimeve për varësinë, e cila është një... Përdorimi i sistemit imunitar për të luftuar varësinë

Sipas hulumtimeve të reja, përdorimi i proteinave specifike që prodhon imuniteti mund të çojë në përmirësime të trajtimeve për varësinë, e cila është një kusht shumw i vwshtirw pwr tu trajtuar.

Në vitin 2011, të paktën 20 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara kishin një varësi, duke përjashtuar duhanin. Rreth 100 vetë në ditë vdesin nga mbidoza e drogës, një shifër që është trefishuar gjatë dy dekadave të fundit.

Varësia është një temë komplekse, që përfshin ndërveprimin midis neuroshkencës, psikologjisë dhe sociologjisë, transmeton Indeksonline.

Gjatë viteve, kuptimi ynë është forcuar, por gjetja e mënyrave për të parandaluar këtë proces është ende jashtë arritjes. Si i tillë, hulumtuesit po shohin synime inovative dhe duke eksploruar mënyrën se si sistemet e tjera trupore mund të ndikojnë në sjelljen e varësisë.

Mekanizmat e saktë të përfshira në ndërveprimet e sistemit imunitar me trurin ende po shqyrtohen, por po bëhet gjithnjë e më e qartë se ato mund të jenë të rëndësishme për një sërë kushtesh